https://www.dekangoeroe.nl/onze-opvang/ons-team/floraplantsoen
 

Bij De Kangoeroe spring je vrolijk door de dag

Het team van het Floraplantsoen

Daniek Molenaar

In dienst sinds: 01 januari 2001

Waarom kinderopvang: De keuze voor kinderopvang ligt voor de hand, ik werk graag met kinderen! Het is een interessant en boeiend beroep. Elk kind ontwikkeld zich op z’n eigen manier en heel belangrijk, op z’n eigen tempo! Hoe mooi is het als je dit proces steeds weer van dichtbij mee mag maken.

Mijn passie ligt bij de baby’s, zo puur en eerlijk. Werken op een babygroep betekend niet alleen verzorgen, het begint met het vertrouwen winnen van de ouders!

Het dagritme bewaken, zodat de dag rustig, veilig en prettig verloopt. Observeren en stimuleren van de ontwikkeling en de ouders voorzien van de gevraagde informatie.

Kortom het is een leuk, dankbaar en afwisselend beroep!

 

Shanon Nederveld

In dienst sinds: 01 september 2007

Waarom kinderopvang: Ik heb vroeger verschillende oppasbaantjes gehad en ik vond het altijd super leuk om voor kinderen te zorgen. Toen het tijd was om een beroepskeuze te maken, leek de PABO mij de perfecte keuze. Ik ging naar school en zocht voor de vakanties en vrije dagen een baan, waar ik mijn passie kwijt kon. Ik ben begonnen op de Kangoeroe als invalkracht en was er altijd in de vakanties. Dat vond ik altijd zo leuk, spelen met de kindjes, verzorgen, bijdragen aan de ontwikkeling en de kindjes met een lach weer naar huis zien gaan, geweldig! Ik kwam op een punt in mijn studie, dat ik twijfelde.. Is dit wel echt wat ik wil? Op dat punt belde Diane mij, om te vragen of een vaste baan bij de Kangoeroe mij wat leek.. Alsof het zo moest zijn, het voelde zo goed! Ik heb mijn diploma SPW 4 gehaald en ben fulltime aan de slag gegaan bij de Kangoeroe! Ik wist het zeker, dit is wat ik wil en waar mijn hart en passie liggen. Het zorgen voor de kindjes, contact met ouders en samen werken met collega's, geen een dag is hetzelfde en dat maakt dit werk juist zo afwisselend en uitdagend! Hoe mooi is het om kinderen op te zien groeien? Van baby tot peuter die klaar zijn om naar de basisschool te gaan. Wij als leidsters hebben daar aan bij gedragen. Alle mijlpalen maken wij mee, kruipen, lopen, praten en nog zozoveel meer! De band die wij met de kinderen en ouders opbouwen is iets heel bijzonders! Wat een prachtig beroep... 

Tamara Andriessen- Dercksen

In dienst sinds: 15 juli 1999

Waarom kinderopvang: Ik was als kind al dol op kinderen en had veel oppas adresjes. Als neefjes en nichtjes vroeger op bezoek kwamen, wilde ik wel op ze passen, lekker buiten spelen of met ze wandelen. Het stond dan ook al heel snel vast toen ik een opleiding moest kiezen, dat het de kinderopvang zou worden.

Na ruim 18 jaar bij de Kangoeroe ben ik nog steeds dol op mijn werk. Vindt het fijn om met kinderen te werken, ze iets mee te geven voor de toekomst en ze dingen te leren. En wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar!

 

Roos Lim

In dienst sinds: 01 augustus 2007

Waarom kinderopvang: Dagelijks brengen ouders hun kinderen naar de Kangoeroe. Dat ik mag zorgen voor hun kostbaarste bezit vind ik super!

Dat de kinderen kunnen spelen en zich ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving vind ik belangrijk. Kinderen zijn eerlijk en zitten vol humor!

Als ik aan het einde van een dag spelen, knuffelen, verzorgen, liedjes zingen, boekjes lezen en dansen op muziek, een knuffel krijg en de kinderen tevreden weer met hun ouders mee naar huis zie gaan, dan geeft mij dat een voldaan gevoel.

 

Yvette van Oort

In dienst sinds: 01-01-2018

Waarom pedagogisch beleidsmedewerker: Ik vind kwaliteit & veiligheid erg belangrijk als het gaat om werken met kinderen. Kinderen moeten de mogelijkheid hebben om zichzelf te ontdekken en leren van hun omgeving. Daarnaast vind ik het erg interessant om de pedagogisch medewerkers op de werkvloer verder te laten ontwikkelen. Ik heb al enige werk ervaring met kinderen en als leidinggevende. Daarnaast werk ik ook als ambulant werker als ZZP’er bij een gezin thuis, hier begeleid ik een jongen die autistisch is.

 

 

 

Emalia Dawylah

In dienst sinds: 01 maart 2008

Waarom kinderopvang: Ik vind het mooi om te zien hoe snel kinderen zich ontwikkelen en dat ik daar ook een bijdrage in mag hebben vind ik erg bijzonder.

Kinderen zijn puur en eerlijk en hoe leuk is het dan als een kindje je vertrouwd en zich veilig bij je voelt.

Ik vind het ook erg leuk dat je kinderen kunt stimuleren en hun iets kunt leren wat ze nog niet kunnen zoals bijvoorbeeld puzzelen, samen spelen/ samen delen of zichzelf aan of uitkleden.

Van het verzorgen van een baby’tje tot het zelfstandig worden van een peuter is een mooi proces, waar ik ze bij mag helpen.

 
 

Miranda Luijben

In dienst sinds: 01 augustus 2008

Waarom kinderopvang: Toen ik van de middelbare school kwam ben ik begonnen met de secretaresse opleiding. Al snel kwam ik erachter dat dit niks voor mij was. Ik verdiepte me in andere opleidingen en kwam al gauw bij de SPW opleiding voor kinderleidster. Vooral toen ik de stageperiode inging wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Het verzorgen, spelen, knuffelen, de band die je opbouwt met de kindjes, helemaal mijn ding, hier word ik blij van! 5 jaar heb ik bij mijn stageplek gewerkt.

Ik wilde toen ook iets anders proberen toen heb ik de avondopleiding receptioniste/telefoniste gedaan. Kort daarop heb ik een jaar gewerkt als receptioniste/telefoniste.

Toch was dit ook niet mijn passie, ik miste de kindjes, hun oprechtheid, knuffels, kletspraatjes en het harde werken waar ik zo'n voldoening van kreeg. Toen kwam ik bij de Kangoeroe terecht, gelijk een goede indruk, een professioneel bedrijf, lieve leidsters die met veel liefde voor de kindjes zorgden. Ik voelde me direct op mijn plek. Vele kindjes heb ik in de jaren zien opgroeien, zelfredzaam helpen worden, zindelijk, gezorgd dat ze zich geborgen voelde, een bijdrage kunnen leveren aan de opvoeding.

Als ik dan weer een blij koppie zie die me een dikke knuffel geeft weet ik waar ik het voor doe, blij word ik ervan! Soms is het best even slikken dan om afscheid te nemen als de kindjes naar school gaan.

 

 

 

Tamara de Jong           

                                      

In dienst sinds: 01 augustus 2009

Waarom kinderopvang: Mijn allereerste reden om in de kinderopvang te gaan is, omdat ik kinderen erg leuk vind.

Ik vind het heerlijk om met kinderen bezig te zijn, met ze te spelen, knuffelen, gek doen en lachen. Dat geeft mij een goed gevoel en maakt mij erg blij!

Daarnaast vind ik het belangrijk en erg leuk om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling. Ik geef kinderen een vertrouwd gevoel en stimuleer ze, zodat ze op een fijne en leuke manier kunnen oefenen om te leren en te groeien. Het is leuk om te zien dat kinderen steeds een stapje verder en wijzer worden.

 
 

Talitha Spilt

In dienst sinds: 01 december 2014

Waarom kinderopvang: Ik wilde van kleins af aan al graag met kleine kinderen gaan werken. Dit omdat ik het erg leuk vindt om de kinderen te zien opgroeien van baby tot peuter en zo hun ontwikkeling kan volgen.

Je krijgt veel liefde van ze terug door een glimlach, een knuffel of van een peuter die tegen je zegt dat ze je lief vind. Door die kleine dingen maakt het werken in de kinderopvang zo leuk. Bij de Kangoeroe kan dit in een kleinschalige huiselijke sfeer waar je al snel alle kinderen binnen het kinderdagverblijf kent.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Contact